11 december 2011

Go with the flow {en liten årssammanfattning}

Nu jäklar har jag kommit in i ett riktigt läsflow - och det är så gött! Valde att INTE läsa ytterligare en JP just nu utan grabbade istället tag i Lee Childs Gisslan. Jag har tidigare läst hans första "Jack Reacher-thriller" Dollar och det var som att titta på en bra och spännande actionrulle fast i bokform! Minus dock för de ibland långa vapen- och slagsmålsbeskrivningarna. Intrigen, och actionen, är i Gisslan redan i full gång på sidan 8. Här var'e ingen tidsspillan på något introducerande försnack..!

Men såhär sprudlande har ju inte läslusten varit hela året. Periodare is my middle name.. vare sig det gäller träning, bloggning, läsning, sociala relationer, matlagning etc.

Första halva 2011 bjöd på väldigt blandad läsning i väldigt ryckig takt. Dan Brown, Mia Skäringer, Marian Keyes, Kristina Ohlsson, Neil Gaiman och ovan nämnda Lee Child.

I juli slukade jag Morgan Matsons Fyra dagar fyra nätter (lästips!) och efter det var jag fast. I ungdomsboksträsket. And i loved it. John Green och David Levithan, Sonya Sones, Jenny Han, Maria Gripe och Dessen (åh, Dessen!).

Där trodde jag ett tag att jag aldrig mer kommer läsa en "vuxenbok" i hela mitt liv, och fortsatte glatt med Richelle Meads Vampire Academy; Törst. Men, tvärstopp. Höll på med den säkert en månad, men jag hade inte vett att lägga den ifrån mig och/eller börja på någon annan, för jag ville ju veta vad som skulle hända. Men ändock så lockade boken aldrig till fortsatt läsning, jag fick nästan tvinga mig till det. Tyckte att storyn var trist och personerna lite väl knasiga. Och jag gillade inte språket. Kalla mig gammalmodig eller nåt, men alla dessa fula ord!? Det var för mycket pang på rödbetan för min smak i alla fall (speciellt med tanke på att ungdomarna inte var så gamla!?).

Efter Törst var jag jättevilsen och visste inte i vilken ände av bokhyllan jag skulle börja. Så jag gjorde ett spontant inhopp på jobbets bibliotek och fick med mig två tunnisar hem, En shot till tack och Du hasar av trygghet. Grelsson var helt okej men jag vill ännu hellre uppmana till läsning av doldisen Maria Engelwinges En shot till tack. Jag blev jätteengagerad i karaktärernas liv och levnadsöden. En hemsk men fin bok.

Efter de två små snabbisarna slukade jag The Carrie diaries fort som attan! Vilket sen ledde vidare till den braiga Den tionde kretsen.

Och här är jag nu, 22 böcker hittills i år, going on den 23e. Kan det bli 25 stycken även detta år? Historiken säger att jag läste 25 böcker både 2010 och 2009. Verkar som om det är mitt magiska nummer som jag inte kan överträffa?

2 kommentarer:

Bara Böcker sa...

Skönt att du fått tillbaka din läslust!=) Det kanske blir tredje året gillt och 26 böcker? För min del blir det mest kurslitteratur, men nu ser jag äntligen en ände på det hela och ljuset i slutet av tunneln...

Lisa H sa...

Bara Böcker: Skulle inte tro 26 böcker, det känns inte så i alla fall.. Är nöjd om jag får ihop "mina" 25 detta år också! ;) Men ja, i vilket fall som helst så är det härligt att ha den fina läslusten tillbaka.