14 juli 2010

Hur läser du?


Once I began a book, I couldn’t put it down. It was like an addiction; I read while I ate, on the train, in bed until late at night, in school, where I’d keep the book hidden so I could read during class. But I had almost no desire to talk with anyone about the experience I gained through books and music. I felt happy just being me and no one else.

Haruki Murakami
 
Bild och citat hittat hos Book lovers never go to bed alone (Bookshelves)

6 kommentarer:

Jag är jag sa...

Det var riktigt vackert skrivit om läsande, jag känner så igen mig i det Murakami skriver, även om jag även älskar att blogga. Men jag är nästan som lyckligast när jag läser. Nu sedan sonen kommit till världen så är lässtunderna ännu mer värda för mig.

Lisa H sa...

Jag är jag: Ja jag kan tänka mig att dina lässtunder betyder ännu mer nu :)

Just nu har jag en liten svacka - och det verkar jag nästan alltid få efter en riktigt riktigt bra bok..! - men när läsflytet infinner sig och man inte kan sluta läsa, det är så härligt! Men jag kan tyvärr ha väldigt svårt för att sätta ord på det i bloggen sen.. Hur beskriver man en riktigt bra läsupplevelse? Det är ju så individuellt också :)

Jag är jag sa...

Jag lider precis som du av lässvackor när jag har läst en riktigt, riktigt bra bok, det är som man inte klara av att läsa en halvljummen bok efter något riktigt bra.

Det är svårt att beskriva en riktigt bra läsupplevelse, kanske för att det är inviduellt och för att det är mer än bara en recension av en bok. Jag tror det är vad man försöker på bloggen, men jag känner aldrig att jag kan beskriva det som händer inom mig på ett bra sätt.

Emelie sa...

Det där kan jag verkligen känna igen mig i! Speciellt när jag var mellan 10 och 15 läste jag sådär, nästan maniskt. Nu är det inte så ofta livet tillåter men när det är sommar och man har tid och får tag i en riktigt bra bok kommer känslan tillbaka.

♥ Hannele sa...

Fint skrivet.

Lisa H sa...

Javisst är det fint beskrivet! Men tyvärr så stämmer det inte in på mig för tillfället med en grym lässvacka, trots semester och ledigt..