10 september 2010

Efter: ordning och reda(?)


Har ju inte visat bokhyllan efter iordningställandet i författarefternamnordning. Det är skönt att hitta bland böckerna igen men det ger ju ett helt klart rörigare intryck. Vill verkligen ha dörrar till hyllorna! Tror det skulle minska rörighetskänslan.

Före-bild här.

7 kommentarer:

Frida sa...

Va fint det blev!

Tycker du det är rörigt? Då ska du se mina hyllor...

Lotta - hyllan sa...

Dörrar vore himla bra, dammfritt! Men jag vill ha glas så man ser alla fina böcker...

Lisa H sa...

Frida: Tack! :)

Jo, jag förstår att det egentligen inte alls är så rörigt i mina hyllor i en bemärkelse, men mitt sinne för färg och form är så starkt och då skaver det lite i mig när böckerna står så där blandat, olika färger och former och storlekar, huller om buller.. Ingen struktur liksom.

Däremot om jag hade ett separat rum för böcker, ett fint litet bibliotek!, då skulle jag inte störas alls på samma sätt! Men nu när en hel vägg i mitt vardagsrum tas upp av dessa röriga böcker.. ja, då tycker jag att det känns lite rörigt i hela rummet liksom. Men hellre det, så jag hittar bland mina böcker i alla fall :)

Lisa H sa...

Lotta: Glasdörrar var så självklart för mig att jag inte ens skrev ut det :) Drömmen vore ett rum fullt med gamla vackra bokskåp!

Boktokig sa...

Dörrar skulle jag också vilja ha! Skönt med ordning! Men förstår den där kluvenheten! Hos mig får ordningen råda, för jag hatar att leta saker!

Ja, det var verkligen kul att få möjlighet att gå på releaseparty.

Frida sa...

Jag håller med om att lite glasdörrar skulle behövas även här hemma. Jäklar va damm böckerna drar till sig :)

Fast å andra sidan är det inte riktigt samma sak med glas framför böckerna...

Lisa H sa...

Boktokig: Ja, det är verkligen två sidor av samma mynt. Inte undra på att man blir kluven..!

Frida: Tycker du inte? Jag tycker nog tvärtom, glaset framför böckerna gör att det känns som om man ramar in dem. Och man brukar ju rama in det finaste man har :)